Far Cry 3 Blood Dragon (Xbox Live Arcade)

Kirjoittanut: Livegamers

17.05.2013

Aprillipäivänä Ubisoft julkaisi materiaalia futuristiseen maailmaan sijoittuvasta Far Cry 3 -lisäristä, joka kulki lisänimellä Blood Dragon. Päivämäärän ja pelin aiheen takia moni luuli temppua pelkäksi pelikehittäjien levittämäksi aprillijekuksi. Muutamien päivien päästä julkaisija varmisti, että Blood Dragon on studion oikea projekti, ja että se aiotaan julkaista eri alustojen kauppapaikoille.
Mark IV style motherfucker

Far Cry 3: Blood Dragon sijoittuu futuristiseen vuoteen 2007, jolloin toinen Vietnamin sota on sodittu ja kolmas maailmansota on meneillään. Yhdysvallat lähettää uuden salaisen aseensa tutkimaan Omega-joukkojen tukikohtaa, jossa huhujen mukaan säilytettäisiin ydinaseita. Niin, mikä tämä jenkkien salainen ase mahtaa olla? Tietysti neljännen sukupolven kyborgikommando Rex Power Colt, jonka ääninäyttelijänä toimii monista 80-luvun hittileffoista tuttu Michael Biehn. Vihulaisten tukikohdassa Rex saakin tietää, että Omega-joukkoja johtaa hänen entinen komentajansa eversti Sloan, joka on alkanut kulkea omia teitään.

Turha luulla, että pelin tarina muuttuu yhtään tämän monimutkaisemmaksi, sillä niin se ei tee. Peli ei ota itseään vakavasti missään kohtaa, ja hahmotkin ovat hyvin yksinkertaisia, kliseisiä ja hölmöjä. Se ei haittaa, sillä on todella virkistävää nähdä, että jotkut pelit antavat mopon karata reilusti käsistä.

Oi beibe tsiigaa tätä tykkii

Blood Dragon on luurangoltaan kuin emopelinsä, mutta visuaalisesti kaikki on muuttunut. Vuorokausikierto on poistettu ja pelialueella on kokoajan yö. Tumman taivaan vastapainoksi maailma sisältää paljon räikeitä neonvärejä – aina laserpyssyn ammuksesta vihollistukikohdan kirkkaanpunaiseen spottivaloon. Kyseisen värimaailma kuitenkin tukee täydellisesti pelin kasariteemaa.

Emopelin tapaan mukana on päätehtäviä, sivutehtäviä, vihollisten vallattavia tukikohtia ja keräilyesineitä. Päätehtävien suoritus ei kestä kauaa, ja ne lähinnä toimivat pelin ohuen tarinan kuljettajana. Tehtävien aikana juonta kuljettavat myös hienot 16-bittiset välivideot, joissa nähdään Rocky Balboa -tyylinen harjoittelukohtaus sekä yksi hyvin kiusallinen seksikohtaus. Peli sisältää kahdenlaisia sivutehtäviä: metsästystehtäviä ja panttivankien pelastamisia. Yhdessä sivutehtävässä täytyi tuhota neljä viemäreissä majailevaa ilkeää kilpikonnaa. Mihinköhän tämä tehtävä viittasi?

Pelimaailmassa on myös 13 vihollistukikohtaa eli garrisonia. Niiden valtaaminen avaa kyseisen tukiohdan sivutehtävät, ja myöhemmin niitä voi käyttää pikamatkustus- ja huoltopisteinä. Pelaajalle annetaan useita erilaisia vaihtoehtoja garrisonin valloittamiseen aina hiippailusta ryntäilyyn, mutta nyt apuna voi käyttää myös Blood Dragoneita. Lohareita voi nimittäin houkutella tukikohtien luo Omega-sotilailta revittyjen robottisydämien avulla.

Mitäs nämä mystiset Blood Dragonit sitten ovat, kun pelikin on nimetty näiden otusten mukaan? Kyseessä on pelin uusi vihollistyyppi, jota voisi verrata emopelissä olleeseen tiikeriin. Lohiksilla on huono näkö, joten niiden ohi voi kulkea hiippailemalla kyykyssä. Otukset ovat hyvin kestäviä, ja ne tarjoavat reilusti haastetta varsinkin pelin alkupuolella, kun pelaaja ei ole vielä järjettömän kestävä.

Koska Rex Power Colt on kyborgi, hän ei voi hukkua, väsyä juoksemisesta tai kuolla korkeista pudotuksista. Emopelistä poiketen pelaaja ei voi itse valita kykyjään tai kehityspuitaan, vaan eri kyvyt aukeavat tasojen noustessa yksi kerrallaan. Rexin asearsenaalin on lisätty myös uusia aseita, kuten haulikko, johon voi pelin edetässä asentaa muun muassa neljännen piipun ja liekkipanokset. Mukaan on myös lisätty hyvin paljon Robocopin pistoolia muistuttava käsiase. Jos pelaajalla sattuu olemaan tylsää, voi hän näyttää keskisormea vaikka puille tai eläimille nappia painamalla.

Yksi pelin harvoista virheistä on tapa avata osia aseisiin. Nimittäin lisärit ovat kytköksissä tiettyihin sivutehtäviin. Sivutehtävät taas ovat kytköksissä tiettyihin vihollistukikohtiin. Eli, jos pelaaja haluaa avata esimerkiksi liekkiammukset haulikkooonsa, tulee ensin vallata oikea tukikohta, joka sisältää ammukset avaavan tehtävän. Tämän lisäksi lisäri täytyy vielä ostaa ja asentaa aseeseen ammusautomaatilla. Osa aseiden lisäosista avataan keräämällä pelin keräilyesineitä.

I’ll be back

On mukavaa nähdä pelimarkkinoilla jotain astetta yllättävämpää. Uskon todella, että Blood Dragon saa jatkoa ennemmin tai myöhemmin. Peli sisältää loistavaa kasarihuumoria ja paketista on hankala löytää huonoja puolia. Far Cry 3: Blood Dragon maksaa Xbox 360:llä 1200 Microsoft Pointsia, eli noin 15 euroa. Kaiken lisäksi peli toimiin ilman alkuperäistä peliä, joten pelatakseen ei tarvitse Far Cry 3:a.