Far Cry Instincts: Predator

Kirjoittanut: Livegamers

27.02.2006

Alun perin PC:lle julkaistu Far Cry päätyi viime syksynä Xboxille ja pian myös Xbox 360 -konsolin omistajat pääsevät seikkailemaan Jack Carverin saappaissa uuden Far Cry Instincts: Predator -pelin myötä.
Peli sisältää Far Cry Instincts -pelistä tutut tehtävät, joiden lisäksi on tarjolla uutta pelattavaa Evolution-nimellä kulkevan kampanjan muodossa. Uusien tehtävien lisäksi pelistä löytyy Ubisoftin mukaan entistä realistisempi tekoäly, nopeampi ruudunpäivitys sekä kasvanut piirtoetäisyys. Luonnollisesti peli tukee myös korkeampia resoluutioita, mikä myös osaltaan parantaa pelielämystä.

Livegamersille toimitetussa ennakkoversiossa oli pelattavissa ainoastaan Instincts-kampanjan osia, mutta jo sen perusteella ainakin osa Ubisoftin lupauksista näytti osoittautuvan tosiksi. Ruudunpäivitys oli todella sulavaa, samoin piirtoetäisyys on kasvanut reilusti Xbox-versioon verrattuna. Kun nämä yhdistetään parantuneeseen resoluutioon, ovat visuaalisen osaston rakennuspalikat hyvällä mallilla. Valaistus- ja muut erikoisefektit eivät vielä ennakkoversiossa häikäisseet, samoin tekstuurien leikkaantumista ja muita graafisia bugeja esiintyi paikka paikoin. Vihollisten tekoäly oli myös pahasti puutteellinen, joten sen kehittymisestä on mahdotonta vielä tässä vaiheessa sanoa mitään. Sen sijaan pelin äänet 5.1-monikanavatukineen olivat ennakkoversiossa lähes finaalitasoa, eikä sillä osa-alueella löytynyt juurikaan moitteen sijaa.

Ennakkotestin perusteella Far Cry Instincts: Predator näyttää muotoutuvan erittäin varteenotettavaksi vaihtoehdoksi Xbox 360 -konsolin FPS-markkinoilla, tosin moni asia – mukaanlukien moninpeli yksityiskohtineen – jäi vielä avoimeksi. Jäämme kuitenkin mielenkiinnolla odottamaan finaaliversion saapumista toimituksen arvioitavaksi.