Fruit Ninja Kinect (Xbox Live Arcade)

Kirjoittanut: Livegamers

29.08.2011

Alunperin iPhonelta tuttu Fruit Ninja löysi tiensä Xbox 360:lle. Fruit Ninja Kinectissä silvotaan hedelmiä kosketusnäytön sijasta Kinect-sensoria hyödyntäen. Kinectin avulla pelaajan käsistä muovataan miekat, joilla hedelmiä on määrä pilkkoa.
Pelin idea on hyvin yksinkertainen; normaalissa pelimuodossa pelaajan tehtävänä on halkaista ruudun alareunasta ponnahtavat hedelmät kahtia käsiään käyttäen. Tehtävä kuulostaa helpolta, mutta se itse asiassa on yllättävän haastavaa. Pelaajan on tarkoitus silpoa jokainen ruudulle ponnahtava hedelmä varoen samalla satunnaisesti ilmestyviä pommeja.

Ninja Fruittari?

Hedelmiä voi silpoa yksin tai kaverin kanssa. Yhteistyötilassa molempien pilkkomat hedelmät lasketaan pisteiksi, kun taas vastakkain pelattaessa kisataan siitä, kumpi osapuoli saa enemmän hedelmiä halki tietyn aikarajan sisällä. Mukaan on ängetty bonuksia, joilla voi muun muassa hidastaa hedelmien liikettä tai saada aikaan hedelmäryöpyn. Pelin grafiikka on mukavan värikästä ja musiikki hyvin istuvaa. Mitään mullistavaa ei kummassakaan tapauksessa päästä kokemaan, mutta hedelmien pilkkominen kyllä koukuttaa. Yksinpelitilassa löytyy muutama erilainen pelimuoto, minkä lisäksi Xbox Live -kavereiden ennätyksiä voi yrittää rikkoa erillisessä haastetilassa.

Valitettavasti moninpeli ei tue Xbox Liveä, mutta peli on kuitenkin hyvää hupia vaikkapa pienissä bileissä kaveriporukan kesken. Tässä piilee kuitenkin pelin huono puoli. Peli koukuttaa, mutta mielenkiinto hiipuu todella nopeasti. Fruit Ninja on todella hyvän idean omaava peli, mutta sen sisältö on koluttu niin nopeasti, ettei sitä jaksa muutamaa tuntia kauempaa. Valikoissa liikkuminen on myös hieman hankalaa, sillä valikkorakenne mukailee pelin teemaa. Tämä siis tarkoittaa valintojen tekemistä halkaisemalla hedelmiä. Muuten hyvä idea, mutta hedelmät ovat hivenen liian pieniä ja peli rekisteröi käden liikkeitä välillä väärin.

Kaunis kuin sudenkorento, mutta elää vain päivän

Alkuinnostuksen jälkeen Fruit Ninja jää bilepeliksi, joka otetaan esille siinä vaiheessa, kun kämpässä on läjä humaltuneita wannabe-ninjailijoita. Fruit Ninja Kinect koukuttaa kyllä pelaamaan, mutta sen kesto on valitettavan lyhytaikainen. Asiaa ei auta edes pelin edetessä aukeavat eriväriset miekat tai taustakuvat. Peli on vain liian nopeasti läpikäyty. Toisaalta Fruit Ninja on järkevän hintainen, minkä takia sitä voikin suositella, mikäli kaipaa kisatyylistä bilepeliä. Yksinpelaajille sisältöä on kuitenkin turhan vähän. Peli-idea on ensiluokkainen, mutta hupia kestää vain Lord of The Rings -leffan verran. Mikäli se riittää, on Fruit Ninja Kinect juuri sinua varten.