Grand Slam Tennis 2

Kirjoittanut: Livegamers

07.03.2012

Urheilupelit ovat kovassa huudossa; ainakin jääkiekon ja jalkapallon osalta. Monesta urheilumuodosta tehdään kyllä pelejä, mutta ne harvoin päätyvät kauppojen valokeilaan. Tennispelit kuuluvat tähän kastiin. Itseltänikin on onnistunut livahtamaan kokonaisen urheilumuodon pelit kokonaan ohitse. Nyt oli siis korkea aika ottaa katse pintaa syvemmälle ja istuttaa Grand Slam Tennis 2 konehuoneeseen.
Break Point

Kun peli on työntynyt Xboxin uumeniin, ensimmäiseksi tehdään omannäköinen tennispelaaja. Muovattavissa on koko hahmo päästä varpaisiin. Laajalla muokkaus-editorilla saa varmasti jokainen tehtyä mieluisen hahmon sekä fyysisesti että ominaisuuksiltaan. Hahmo-editoriin saa avattua lisää asusteita pelaamalla harjoituspelejä turnausten välissä.

Kun tennisstara on luotu, on aika hypätä katsomaan itse pelin uumeniin. Päävalikko tarjoaa 10-vuotisen uramoodin, runsaan harjoittelumoodin, tennishistorian parhaat hetket sisältävän pelimuodon, Xbox Live -kamppailut sekä tutun ja turvallisen heti valmiin moodin, jossa pääsee saman tien pelaamaan yhden ottelun. Päävalikosta pääsee myös tekemään uuden hahmon, mikäli ensimmäinen ei miellytäkään. Hahmonsa voi myös lähettää nettiin, josta kuka tahansa voi ladata sen.

Uramoodissa pelaaja aloittaa Ranking-sijalta 100 ja yrittää kivuta kärkipaikalle otellen sekä harjoitusotteluissa että kovissa turnauksissa. Pelistä löytyy neljä kovaa Grand Slam -turnausta: Yhdysvaltojen avoimet, Australian avoimet, Ranskan avoimet sekä kruununa Wimbledonin mestaruusturnaus. Vastustajien penkillä istuu myös erittäin iso liuta kovia nimiä. Kisakuntoa testataan muun muassa Federeriltä, Nadalilta, Sharapovalta, Borgilta sekä McEnroelta. Vaikeustasoa ei voi säädellä, vaan vaikeus nousee jokaisen vuoden jälkeen.

Tie Breaker

Grand Slam Tennis 2 sisältää uuden Total Racket Control -ohjausmekanismin. Pelaajaa ohjataan kentällä vasemmalla analogitatilla ja mailaa oikealla tatilla. Tunne pallonhallinnasta on erinomainen, vaikkeivät lyönnit aina suuntaudukaan sinne minne haluaisi. Myös lyöntien voimakkuutta säädellään oikealla tatilla, mutta erikoislyönteihin on yhdistettävä muita näppäimiä. Esimerkiksi volley-tyyppinen lyönti kaipaa LT-liipaisinta onnistuakseen.

Ulkonäöltään Grand Slam on mainiosti nykystandardien paljussa. Se ei brassaile kuvankauniilla kasvoanimaatioilla tai kimaltelevilla hauiksilla, mutta se tarjoaa alusta loppuun laadukkaan terävän kuvan pelistä ja sen ympäristöstä. Värikäs ja skarppi grafiikka on kuin omiaan pelikentällä ja takaa nautinnolliset pelit. Audio-puolesta ei sen sijaan voi sanoa samaa – taustalla soljuvat biisit eivät muistu mieleen hetki niiden kuuntelun jälkeen ja selostajat toistuvien kommenttiensa ansiosta ajavat pelaajan hermoromahduksen partaalle. Loppuvaiheessa oli jo pakko ottaa selostajien äänet kokonaan pois päältä.

Hit the Net

Xbox Livessä pääsee pelaamaan joko suoraan yksi vastaan yksi -kamppailuita tai vaihtoehtoisesti voi valita useasta turnauksesta mieluisensa. Pelejä voi pelata normaalisti yksin tai kaverin kanssa. Nettipelien löytymiseen ei kauan mennyt, mutta jokin tasoindikaattori voisi olla kohdillaan, jotteivät veteraanit syöksyisi aloittelijoiden yli. Itselläni muutama ensimmäinen peli meni aivan katsojan roolissa, kun vastustaja veteli palloja ohi sellaisella sykkeellä palloja, ettei voinut kuin hämmästellä. Muutoin ei Xbox Liven puolelta huonoja puolia juuri vastaan tullut.

Wimbledon Champion

Grand Slam Tennis 2 osoittautui oikein mainioksi peliksi. Tennispelien taso on näemmä aivan yhtä hyvä kuin minkä tahansa muunkin urheilupelin. Ennakkoon odotin, että tennistä olisi jotenkin hirvittävän vaikeaa hallita ohjaimella, mutta tämä osoittautui täysin vääräksi odotukseksi, kiitos uuden Total Racket Controlin. Kaiken kaikkiaan Grand Slam Tennis 2 on laadukas tuotos, jota uskaltaa suositella myös aloitteleville tennistähdille.