LEGO Star Wars: The Force Awakens

Kirjoittanut: Livegamers

10.10.2016

TT Fusion ei välttämättä sano pelifirmana monellekaan paljoa, mutta Legoista, näiden maailman kuuluisimpien rakennuspalikoiden siirtymisestä videopelien maailmaan on varmasti jokainen pelaaja tietoinen. Myös Star Wars –saagan uusin jäsen The Force Awakens päätti tuoda videopelikaimansa lelujen maailmaan. Lego Star Wars: The Force Awakens on varsin mittava ja nimekäs titteli, mutta ovatko palikat jo turhan suuria TT Fusionille rakentaakseen onnistuneen pelin?
Kauan sitten, kaukaisessa galaksissa

Pelin prologi asettuu Endorin taisteluun, ennen Force Awakens elokuvan tapahtumia. Tähän tapaan peli rakentaa useissa tapauksissa siltoja elokuvassa avoimiksi jätettyihin väleihin. Prologin jälkeen peli alkaa kuitenkin pääosin seuraamaan elokuvan tapahtumia. Pelissä voi pelata useilla aiemmista elokuvista tutuilla hahmoilla, ja uudelleen peluuarvoa pitää yllä yli kaksi sataa uniikkia hahmoa, joista jokainen omaa yksilöllisiä kykyjä.

TT Fusion on todella oppinut hyödyntämään uuden sukupolven konsolien tehoja, sillä Legojen maailma on kauniimpi kuin koskaan. Myös hahmojen yksilöllisyys on häkellyttävää ja jaksaa pitää otteessaan. Yhdellä hahmolla kokonaisen tason läpäiseminen ei ole edes mahdollista, yhtä saatetaan tarvita tasohyppelyyn ja toista ongelmien ratkontaan. Tulitaisteluissa hahmoilla on niin ikään omat viimeistelyliikkeensä. Hahmovalikoimasta varmasti jokainen fani löytää rakastamansa, eikä identtisiä hahmoja pelistä löydy.

Lelut olkoon kanssasi

Force Awakens tuo Lego-maailmaan paljon uutta, aina ampumisvälikohtauksista avaruusalustaisteluihin, joten pelattavaa riittää. Pelkän tarinan päihittämiseen kuluu ongelmitta kymmenen tuntia. Tarinan jälkeen Lego-peleille tuttuun tapaan lisäsisältöä, avattavaa ja saavutettavaa löytyy vielä runsaasti. Peliin saakin helposti upotettua useampia kymmeniäkin tunteja pelkästään keräilyyn ja saavutusten metsästykseen. Vaikeusastetta pelissä ei tosin ole, joten haastavuus ei peliaikaa lisää. Force Awakensia ei olekaan suunniteltu haasteeksi, vaan valtavaksi kokemukseksi, jonka kanssa ei tekeminen lopu kesken.


Kymmenet tunnit saattavat kuitenkin olla kokeneelle pelaajalle pitkästyttäviä, sillä peli alkaa toistamaan itseään. Peli on ammuntakohtauksia ja lentämistä lukuun ottamatta mutkaton ja yksinkertainen. Ratkottavat ongelmat alkavat pian toistamaan itseään, ja loppupäässä peliä mielikuvituksellisia haasteita saa etsiä suurennuslasin kanssa. Matkalle galaksien halki kannattaakin siis ottaa ystävä mukaan, sillä peliä voi pelata samalta sohvalta. Aikaisemmista Lego-peleistä poiketen Force Awakensin pelaajat ovat tasavertaisia, sillä jokaisesta hahmosta on oma hyötynsä, eikä kenenkään tarvitse vain roikkua mukana. Näin suurelle spektaakkelille on kuitenkin hieman omituista, ettei internetin välityksellä moninpeliä ole tuettu.

Ensimmäistä kertaa George Lucaksen matkassa?

Star Wars –mytologian tunteminen on suurelta osin tarpeellista, sillä pelin suuri sisältö ja tähtien sisältämät maailmat jaksavat kiinnostaa vain hetken, ellei niiden alkuperää tunne tarkemmin. TT Fusion onnistuukin palvelemaan Star Wars –faneja lisäsisällöllä, jota ei elokuvissa näe. Perheen pienimmille faneille peli on kuitenkin lähes virheetöntä viihdettä, mutta aikuinen vierellä on ikäsuosituksesta huolimatta välttämätön. Jotkut pulmat saattavat olla lapselle haastavia, eikä peliä ole suomennettu. Pelin video-osuuksissa hahmot puhuvat englantia.

Lego Star Wars: The Force Awakens ei ole peli jokaisen valikoimaan. Scifi-toimintapelejen kategoriassa mekaniikat ja haasteet jäävät varsin keskinkertaisiksi, eikä maailmaan pääse sisään jos ei ole tutustunut Star Wars –elokuviin. Elokuvien ja Star Wars maailman faneille peli on kuitenkin mielettömän hyvä pakkaus, eikä se ole tapahtunut vahingossa. TT Fusion palvelee fanikuntaa pelillä, joka sisältää enemmän avattavaa ja löydettävää kuin yksikään aikaisempi Lego-peli. Pelaamista opettelevalle lapselle peli on parhaasta päästä, sillä siitä oppii perustaitoja moniin muihin peleihin, kuten tasohyppelyihin, räiskintäpeleihin, ongelmanratkontoihin, sekä lentosimulaattoreihin.