Skylanders: SuperChargers

Kirjoittanut: Livegamers

18.12.2015

Kaos on vapauttanut pahimman aseensa, Taivaansyöjän joka uhkaa koko Skylandin olemassaoloa. Mestari Eon oli onneksi tulkinnut ilmassa roikkuvat tuhon merkit ja koonnut erikoisjoukot taistelemaan Kaoksen joukkoja vastaan niin maalla, merellä kuin ilmassa.
Skylanders-pelisarjan viides osa, Skylanders: Superchargers, tuo sarjaan mukaan ajoneuvot. Muitakin uudistuksia löytyy, kuten esimerkiksi verkkopeli. Perinteinen yhteispelikin onnistuu, joten eri sukupolvien edustajat voivat osallistua pelin haasteisiin yhdessä samalta sohvalta.

Superchargers tuo uusia hahmoja pelisarjaan ja tietenkin uutuutena ajoneuvot. Skylanders-sarjan vanhat hahmot ovat yhteensopivia uuden pelin kanssa ja ajoneuvoja voi hallita kaikilla hahmoilla, mutta vain uusilla hahmoilla on kyky muokata ajoneuvoja. Yhteensä julkaisuun tuli parisenkymmentä uutta hahmoa ja lisäosaa. Sarjassa on julkaistu jo yli 300 lelua, joten vaihtelua ei tule puuttumaan. Vanhempien kukkaro tosin saattaa joutua koville.

Hot Streak

Pelin aloittamiseen tarvitaan starttipaketti, joka sisältää portaalialustan, hahmon ja ajoneuvon sekä tietenkin itse pelin. Jos omistaa jo hahmoja sekä alustan, pelin lisäksi riittää kun hankkii ajoneuvon, niin pääsee sisään peliin. Ensimmäiseksi ajoneuvoksi tarvitaan maa-ajoneuvo, ja jos haluaa pelin läpäistä, on hankintalistalle laitettava myös ilma- ja vesialus. Aloitukseen on siis satsattava taloudellisesti hieman enemmän, johtuen pelin pelaamiseen tarvittavista oheistuotteista. Toisaalta perheen nuorisolle ja lapsenmielisille hahmojen sekä muiden lisäosien kerääminen kasvattaa pelin käyttöikää ja lisää mielenkiintoa peliin. Lisäosien osittainen yhteensopivuus myös pidentää käyttökokemusta.


Itse pelaaminen aloitetaan näytön ohjeiden mukaan, eikä ole väliä, vaikka lukutaito ei ihan vielä olisi parhaimmillaan, sillä tärkeimmät ohjeet myös kerrotaan suomeksi. Aikuisen apua tarvitaan lähinnä purkamaan pakkauksia, jotka ovat normaalin hankalia saada auki, sekä portaalialustan kytkemiseen konsolin usb-porttiin. Pelin ohjeiden mukaisesti valittu hahmo asetetaan alustalle, jolloin se ilmestyy itse peliin. Samoin toimitaan myös ajoneuvojen ja muiden lisävarusteiden kanssa. Pelatessa kaksinpeliä, alustalle lisätään toinen hahmo, joka sitten ilmestyy pelattavaksi toiselle pelaajalle. Kaksinpelissä ajoneuvoja on käytössä vain yksi, toinen pelaaja ohjaa ja toinen hoitaa ampumisen ajoneuvon aseistuksella. Mistään sotapelistä ei kuitenkaan ole kyse: vaikka vihollisille pelissä annetaankin kyytiä, tehdään se ilman verenvuodatusta.

Clown Cruiser

Pelissä pääpaino on ajoneuvojen kanssa suoritettavissa tehtävissä, mutta toimintaa riittää ajoneuvojen ulkopuolellakin. Pelaaminen hahmoilla painottuu perinteiseen tasohyppelyyn ja yksinkertaisiin pulmiin. Mukana on myös pieniä pulmapelejä, mutta kaiken kaikkiaan pelin vaikeustason ei odota muodostuvan liian vaikeaksi kaikkein nuorimmillekaan pelaajille. Ainahan voi myös pyytää apua siltä lähistöllä seuraavalta aikuiselta, ellei kuvio ole kääntynyt toisinpäin, ja aikuinen tarvitseekin perheen nuorisolta apua pelissä etenemiseen. Pelissä on valittavana neljä eri vaikeustasoa, joten varmasti jokaiselle löytyy sopiva taso. Mukaan otettu verkkopeli on vapaaehtoinen ja pelikokemuksen alussa pelaajalta kysytään, otetaanko moninpelissä keskustelu käyttöön. Tällöinkin tosin rajoitetaan mahdollisuus keskusteluun vain ystävien kesken, joten epämiellyttävät verkkokokemukset on pyritty minimoimaan. Verkkopelissä on mahdollisuus ajaa kilpaa neljän pelaajan kesken eri ajoneuvoluokille sovitetuilla radoilla.

Peli tarjoaa siis pelattavaa eri haasteiden ja pelimuotojen kautta. Lisää mielenkiintoa lisäosien keräämisen ohella Superchargers tarjoaa ajoneuvojen tuunauksen muodossa. Ajoneuvojen päivittämiseen tarvitaan tietty hahmo ja ajoneuvo -yhdistelmä. Luonnollisesti vain uudet hahmot ovat tehtävään sopivia. Vasta sitten, kun sopiva yhdistelmä on kasassa, saadaan ajokista paras suorituskyky ja parannukset irti. Toki ajoneuvo on sitten käytettävissä muillakin hahmoilla. Ajoneuvot tuovat piristystä pelaamiseen ja ovat paikkansa ansainneet. Skylanders: SuperChargers tarjoaakin kohderyhmälleen korkeaoktaanista hupia.


10-vuotiaan pojan kommentteja pelistä:

— Skylanders on tosi hyvä peli.
— Se näyttää hyvältä.
— Sitä on hauska pelata.
— Korttipeli oli hauska, mutta sitten välillä vähän autojen kontrolli oli huonoa.
— Lentojutulla lentäminen oli kivempaa kuin muilla meneminen.
— Peli on ihan helppo.
— Se on hauska minipeli missä koitetaan saada niitä salamoita ja laitetaan avain toisinpäin.
— Hattujen vaihtaminen on kanssa hauskaa.
Pisteet: 100 eikun 80 eikun 90

Isän näkemys pelistä:

Superchargers oli ensimmäinen kosketus pelisarjaan. Toki junnu oli kaverien luona aikaisempiin peleihin tutustunut, mutta itselle ei tietoa pelistä juuri ollut kuin muutaman mainoksen ja kaupan hyllyllä nähtyjen hahmojen kautta. Pelin käyttöönotto oli helppoa ja poika viihtyy hyvin pelin parissa. Itsekin pystyy kesken pelin menemään mukaan ja osallistumaan pelaamiseen. Pelikonsepti on rakennettu hyvin ja koukuttavaksi, kauppareissut saavat uutta ulottuvuutta, kun sen Skylanders hyllyn kautta on kierrettävä tarkistamassa, mitä on tarjolla.