Sword Art Online: Fatal Bullet

Kirjoittanut: Livegamers

20.03.2018

Dimpsin tuottama Sword Art Online: Fatal Bullet on kolmannen persoonan räiskintäroolipeli, jonka Bandai Namco Games julkaisi PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle maailmanlaajuisesti 28.2.2018.
Peli pelin sisällä

Sword Art Online: Fatal Bullet kutsuu pelaajan Gun Gale -peliin, jossa pelaajat voivat toimia yhdessä reaaliajassa räiskien monstereita ja muita vihollisia sekä keräten uusia esineitä. Pelaajat voivat päättää aseistaan ja ulkonäöstään runsaasta valikoimasta oman mieltymyksen mukaan.

Itse peli lähtee käyntiin siitä, kun pelaaja kirjautuu sisään Gun Galen maailmaan ensimmäistä kertaa hänen lapsuudenystävän Kurehan pyytäessä häntä liittymään peliin. Kurehan selittäessä ja opastaessa miten peli toimii, kohtaavat he viimeisimpien uudistusten kautta lisätyn harvinaisen esineen. Esineeksi paljastuu tekoälyinen ArFA-sys robotti, jonka tarkoituksena on palvella löytäjäänsä. ArFA-sys on himoittu ja arvokas robotti, jonka jokainen pelaaja haluaisi. Vasta aloittanut päähenkilö joutuu usean muun pelaajan huomion keskipisteeksi löydöksensä takia. Useat näistä pelaajista ovat tunnettuja ja vahvoja, kuten animesarjasta tutuksi tullut Kirito. Hän on liittynyt Gun Galeen yhdessä muiden ystäviensä kanssa, joihin pelaaja pääseekin tutustumaan.

Päähenkilö seikkailee virtuaaliympäristössä yhdessä uuden jenginsä kanssa etsien omalle ArFA-sys kapistukselle uusia osia. Uudet osat ovat välttämättömiä, jotta porukka pääsisi sisään uuteen alueeseen pelimaailmassa, jota tullaan tutkimaan iso osa pelistä.

Jokaiselle jotakin

Pelin parhaimpia puolia on sen hahmokustomointi. Pelaaja pääsee muokkaamaan oman animetyylisen hahmonsa kehon mittasuhteista aina äänen korkeuksiin. Erilaisia hiustyylejä ja asuja on lukuisia. Peli syventyy, kun ruudulla näkee oman luomuksensa koko ajan. Oman hahmon luominen avoimissa nettiroolipeleissä on normaalia, joten on mahtavaa, että se on mahdollista tässäkin pelissä. Aseidenkin ulkonäköä voi hieman muuttaa ja kehittää. Eri aseiden ja esineiden yhdistelmät ilmenevät joko uusina aseina tai parannuksina.

Aseita löytyy joka lähtöön. Aloittelijaystävälliset automaattiset aseet voi vaihtaa raskaisiin tykkeihin ja tarkkuuskivääreihin tai jopa miekkaan. Näiden lisäksi pelaaja voi ostaa eri lisävarusteita, kuten pommeja ja puukkoja. Suuri valikoima aseita mahdollistaa erilaisten taistelustrategioiden keksimisen, mikä tekee pelaamisesta mielekkäämpää. Pelaaja voi valita kantoon kaksi eri asetta yhtä aikaa.


Pelaaja määrittää pelin alussa löydetyn ArFA-sysin ulkonäön ja voi muokata sitä milloin haluaa. Uusia osia löydettäessä pelaaja voi muokata palvelijansa luonnetta, sekä silloin se saa uusia ominaisuuksia, ArFA-sys voi jopa huolehtia pelaajan rahoista.

Mukaan voi valita itselleen kolme kaveria kentälle. Hahmoja voi valita esimerkiksi heidän aseiden ja taitojen perusteella, kuten tarkka-ampujan, tankin ja parantajan. Pelikaverit auttavat pelaajaa ja parantavat, jos energiapisteet laskevat nollaan. Joskus tiimiläiset eivät osaa lukea tilanteita ja päätyvät kuolemaan vuorotellen yrittäessään parantaa toisiaan. Heistä on suuri apu, mutta heihin ei kannata luottaa liikaa. Pelaaja kehittyy hakattuaan tarpeeksi vihollisia ja löydettyään paljon esineitä, mitkä nostattavat hänen tasojaan. Tämä mahdollistaa muun muassa eri aseiden käyttämisen.

Taistelut tapahtuvat laajoilla alueilla, kuten aavikolla tai viheriöllä. Alueet ovat erilaisten monstereiden ja robottien asuttamia. Alueiden kautta pääsee tehdasmaisiin luoliin, missä aarteet ja pomoviholliset luuraavat.

Toistoa ja kierrätystä

Vaikka taistelut ovat vauhdikkaita ja mielekkäitä, eivät ne juurikaan muutu, vaan kyse on ennemminkin siitä, kuinka suuret pelaajan hyökkäyspisteet ovat verrattuna vihollisen suojauspisteisiin. Vihollisten ulkonäköä kierrätetään paljon ja vain niiden väri vaihtuu. Uusia elementtejä tuovat pomovastukset, joiden taistelumekaniikka alkaa myös toistumaan myöhemmin pienvihollisissa. Kaikki tämä tapahtuu samanlaisessa ympäristössä. Tehdasmaiset luolastot ovat aina samannäköisiä hieman eri pohjapiirroksilla, mikä ei ole hirveän kutsuvaa. Piirrosmainen fantasiapelimaailma mahdollistaa kauniit ympäristöt, mutta ei käytä sitä hyödykseen.

Pelissä puhutaan todella paljon. Niinkin paljon, että ilahtuu ”Skip Event” -nappulan olemassaolosta. Vaikka yleensä peleissä ei haluaisi missata hetkeäkään, tässä pelissä voi helposti mennä ohi muutamien keskustelujen, sillä ne ovat vain tyhjänpäiväistä löpinää. Peli tarjoaa myös mahdollisuuden vastata kysymyksiin omalla tavalla, mutta vastaukset eivät vaikuta keskustelun lopputulokseen.

Online

Peli tarjoaa myös online pelaamismahdollisuuden. Online sisältää neljä vastaan neljä -tilan, jossa tarkoituksena on tehdä eniten vahinkoa kentällä luuraavalle jättiläisviholliselle. Peliä voi pelata joko valmiilla hahmoilla tasaväkisesti, tai omalla hahmolla, jonka taidot ja muut pysyvät samana. On siis tuurista kiinni, kuinka vahvoja vihollisia tulee vastaan. Online on hektistä ja uudelle pelaajalle erittäin turhauttavaa.

Yhteenveto

Peli tarjoaa sarjan faneille paljon nautittavaa materiaalia. On mukava nähdä tuttuja kasvoja sekä pelata heidän kanssaan. Peliä pääsee myös pelaamaan entisellä sankarilla Kiritolla. Valitettavasti peli kuitenkin kamppailee saadakseen uuden pelaajan mielenkiinnon sarjan maailmaa kohtaan, olematon tarina ja toistuvat kuviot eivät jaksa kantaa kauaa. Pelillä on paljon mahdollisuuksia, joita se ei hyödynnä. Toisaalta peliä on mukava pelata silloin tällöin vauhdikkaan ja ajoittain haastavan pelattavuutensa takia.

Lisää kommentti