NHL 21

Kirjoittanut: Etini

20.01.2021

Tässä vaiheessa vuotta rapakon takana pelattava NHL:n runkosarja pitäisi olla jo kovassa vauhdissa. Tänä vuonna kaikki on kuitenkin toisin: koronavirus myöhästyttää NHL:n alkamista ensi vuoden puolelle.

Myöhästymisen koki myös EA Sportsin NHL 21 -peli, jonka julkaisu siirtyi syyskuulta lokakuulle.

https://www.livegamers.fi/app/uploads/nhl-21-kuva-1.jpg

Tämänvuotisen teoksen kansikuvapoikana komeilee Washington Capitalsin Alexander Ovechkin. Tähtihyökkääjä on nähty viimeksi pelin kannessa vuonna 2007, jolloin harmaahapsu oli vielä lupaava nuorukainen ja sadat maalit ja syötöt odottivat vielä tekijäänsä.

Ovechkin tuominen kanteen symboloi selkeästi nostalgiaa ja sitä peli sykkii enemmänkin. NHL 21:een on tuotu paljon retroelementtejä ja pelin ostajalle kilahtaa kaupan päälle NHL 94 Rewind -klassikkotekele uusituilla kokoonpanoilla.

Mihin EA tällä pyrkii? Onko jääkiekkopelien suhteen jo kaikki keksitty? Onko nyt aika retroilulle?

Be A Pro räjäytettiin ja hyvä niin

EA on halunnut räjäyttää vuosia mukana kulkeneen Be A Pro -tilan täysin. Tilassa ei enää pelkästään vain pelata, nakutella pisteitä ja kehitetä pelihahmoa, vaan mukaan on tuotu paljon uusia tarinallisia elementtejä.

Pelaajan on vakuutettava seurojen avainhenkilöitä varaustilaisuudesta alkaen, jotta tulevaisuus ja menestys on NHL-joukkueessa taattu. Kun joukkueenjohto on vakuutettu ja suhteet toimittajiin ja muihin pelaajiin ovat kunnossa, voi tie käydä tähdeksi nopeammin kuin arvata saattaa.

Uran alkutaipaleen voi pelata nyt myös ensimmäistä kertaa Euroopassa, Champions Hockey Leaguen kautta. Hahmonkehitykseen on haettu myös monipuolisuutta ja pelimuotoa on suoraviivaistettu ja nopeutettu.

Kaikki nämä ovat varsin tervetulleita uudistuksia pelimuotoon, jota ei ole uudistettu aikoihin.

Hockey Ultimate Team, World of Chel, Be a GM ja monet muut tutut pelimuodot ovat edelleen pelissä mukana. Niihin ei kuitenkaan uudistuksia ole liiemmin tehty.

Pelilliset uudistukset eivät vallankumouksellisia

Edellisiä pelejä takonut huomaa pelin astetta nopeamman temmon välittömästi. Pelaajat luistelevat kentällä liukkaammin, mutta niiden pysäyttäminen vaatiikin oikeaa ajoitusta.

Onpa peliin mahdutettu maalivahdeille uusia torjuntaliikkeitä sekä muutama uusi harhautuskin.

Konkreettiset uudistukset jäävät kuitenkin pitkälti tähän. Pelattavuuteen on tehty hienosäätöä, mutta mitään vallankumouksellista ei tämänvuotinen versio valitettavasti tarjoa.

Hauska, mutta tuntuu samalta

NHL 21 on kaikin puolin hauska pelattava ja laadukas tekele, mutta se tuntuu aivan liikaa viimevuotiselta versiolta. Ulkoasu on myös identtinen NHL 20:n kanssa. Näistä, jos jostain, satelee roppakaupalla miinuksia.

Be A Pro:n uudelleenrakentaminen antaa kuitenkin osviittaa siitä, että EA Sports haluaa kuljettaa sarjaa lähitulevaisuudessa eteenpäin, ja viedä vanhoja pelimuotoja seuraavalle tasolle.

Mutta millä aikavälillä se tapahtuu?

NHL 21 saapui markkinoille vaikeahkoon aikaan, kun uusien konsolirautojen julkaisu ajoittui vasta lähitulevaisuuteen. Ehkä ensi vuonna näemme täysin uudenlaisen lätkäpelikokemuksen, joka lyö meidät kaikki ällikällä.

 

 

Lisää kommentti