Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Kirjoittanut: Livegamers

12.04.2018

Level-5:n vuonna 2009 kehittämä Ni No Kuni saavutti suurta suosiota omalaatuisella ulkonäöllään ja tarinallaan. Studio Ghiblin elokuvien satumainen grafiikka perinteisessä roolipelissä loi pelaajille ainutlaatuisen kokemuksen. Odotukset jatko-osalle olivat korkealla ja Ni No Kuni 2 onnistuukin yllättämään pelaajat positiivisesti.
Fantastinen seikkailu

Peli ei ole suoraa jatkoa edeltäjälleen, vaan kyseessä on täysin uusi tarina. On kulunut satoja vuosia ensimmäisen pelin tapahtumista. Ihmiset, kissat ja hiiret elävät sovussa herttaisessa Ding Dong Dellin kaupungissa. Kuninkaan menehdyttyä, nuori valtaan astuja Evan joutuu pakenemaan henkensä edestä hiirien ottaessa vallan. Omasta kotikaupungistaan karkotettu Evan aloittaa oman valtakuntansa rakentamisen tarkoituksena myös solmia liitto muiden kuningaskuntien kanssa.

Pelin juoni on yksinkertainen ja toimiva. Tarina ei ole liian monimutkainen ja sen takia siinä pysyy helposti mukana. Vaikka toiveikkaan ja sympaattisen päähenkilön naiivius kaiken pahan keskellä onkin absurdia, tuo se myös lohtua. Pelaaja haluaa auttaa päähenkilöä näyttämään muille, että hän pystyy luomaan oman valtakuntansa.

Juonta värittää runsas hahmokaarti, joista jokainen hahmo on uniikki. Henkilöillä ja miljöillä on omat taustansa. Valitettavasti kaikkien hahmojen taustatarinoihin ei päästä kunnolla käsiksi. Elämystä Ni No Kunin maailmassa korostaa tapahtumiin ja alueisiin sopiva musiikki. Koko peli tuntuu sadulta, jota edetään pelaamalla lukemisen sijaan.

Puuhaa ja tehtävää

Peli on paljolti kuten edeltäjänsä, mutta se sisältää myös paljon uutta. Esimerkiksi taisteleminen on muuttunut radikaalisti. Ni No Kuni 2 keskittyy aktiiviseen roolipelaamiseen vuoropohjaisen sijaan, kuten suurin osa nykyajan roolipeleistä. Tällä kertaa päähenkilöt eivät ohjaa pyydystämiään söpöjä hirviöitä vaan taistelevat itse. Sankarien iskut koostuvat nopeista ja vahvoista lähitaisteluiskuista, kaukoiskuista että loitsuista. Taisteluihin osallistuu kolme pelattavaa hahmoa sekä uudet tuttavuudet Higgledyt. Higgledyt ovat pieniä ja suloisia taikaolentoja, jotka auttavat taisteluissa asein ja loitsuin.

Toinen huomattava uudistus on oman valtakunnan rakentaminen, mikä on välttämätöntä tarinan etenemiselle. Rakentaminen on simppeliä ja mukavaa, vaikkei itse pystykään vaikuttamaan kaupungin ulkonäköön. Eri toimipisteiden ja rakennusten pystyttäminen auttaa pelaajaa monin tavoin. Valtakuntaan voi hankkia muun muassa taikaiskutyöpajan, haarniska- ja asepajan sekä kaivoksen. Kaivoksesta voi löytää harvinaisia esineitä, joita voi käyttää esimerkiksi muiden esineiden parantamiseen.


Jotta valtakunta kasvaisi, on Evanin saatava sinne asukkaita. Uusia asukkaita saa suorittamalla sivutehtäviä, joita pelistä löytyy runsaasti. Sivutehtävät koostuvat yleensä tietyn esineen valmistamisesta tai löytämisestä sekä hirviöiden hakkaamisesta. Tehtävät vaativat Ni No Kunin laajan ja rikkaan avoimen maailman tutkimista. Päätarinan lisäksi lisämateriaalia on siis paljon.

Peli sisältää myös täysin uuden Skirmishin, joka on ylhäältäpäin kuvattu kahden sotilaan joukkojen yhteenotto. Evan ohjaa neljää komppaniaa kukistaakseen vihollisen ja hänen armeijansa. Omia joukkoja voi muokata, komppanioilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa sekä erilaiset spesiaali-iskut.

Kaunis fantasiamaailma

Ni No Kuni 2 on erittäin hurmaavan näköinen. Pelin suurimpia viehättävyyksiä on sen visuaalisuus. Koko maailma erilaisine alueineen ja valtakuntineen saa aikaan nostalgisen fiiliksen. Peli sisältää paljon perinteisiä roolipelien elementtejä, joita harvemmin enää näkee uusissa peleissä. Kuningas Evan vierailee useissa kaupungeissa, jotka kompensoivat toisiaan niiden erilaisuuksilla.

Kylät, kaupungit ja metsät muistuttavat Studio Ghiblin elokuvien tapahtumapaikkoja. Studio Ghiblin vaikutteita voi nähdä myös hahmoissa ja vihollisissa. Hahmot ja heidän iskunsa ovat kekseliäitä, värikkäitä ja näyttäviä. Viittaukset tunnetun animaatiostudion grafiikkaan eivät ole kuitenkaan yhtä huomattavia kuin edellisessä pelissä.

Harmi, ettei pelissä ole 2D animaatiopätkiä. Nämä on kuitenkin korvattu kauniilla maalauksilla ja kertojan äänellä, mikä vahvistaa satukirjamaista tunnelmaa.

Kiteytettynä

Vaikkei Ni No Kuni 2 välttämättä yllä edeltäjänsä tasolle, on se silti vahva omana fantasiaroolipelinään. Pelissä viitataan hieman ensimmäisen pelin tapahtumiin, mikä antaa sarjan faneille tunnearvoa peliä kohtaan.

Ni No Kuni 2 vetää pelaajan omaan ihmeelliseen fantasiamaailmaansa miellyttävällä ja runsaalla pelattavuudellaan, upealla ulkonäöllään ja mainiolla tarinallaan.

Lisää kommentti