Remnant: From the Ashes

Kirjoittanut: Etini

15.03.2020

Online-toimintaroolipeliskene on tällä hetkellä pahasti ylikuumentunut, ja isojen pelaajamassojen hermoon on yhä hankalampi osua. Markkinoille tuodaan koko ajan uusia pelejä ja Destinyn ja The Divisionin kaltaiset jättiläiset näyttävät koko ajan saavan lisää luiden ympärille lisäsisällön muodossa.

Vanhojen pelien suosio ei ota laantuakseen ja samaan aikaan valinnanvaraa tulee koko ajan lisää.

Darksidersista tutuksi tullut Gunfire Games toi viime syksynä ulos Remnant: From the Ashes -nimisen peliteoksen ja se näyttää luottavan niin ikään peligenrestä tuttuihin ja turvallisiin lainalaisuuksiin, kuten yhteistyöpelaamiseen, fantasiamaailmaan, hahmokehitykseen, selviytymiseen sekä loottamiseen.

Xbox Onelle, Playstation 4:lle sekä PC:lle julkaistu peli ei lähde keksimään pyörää uudelleen ja lisähoukuttimena hintalapusta on tehty myös piirun verran huokeampi.

Kiinnostuuko Remnant: From the Ashesista kukaan vai ei?

Kaverin kanssa mukavempaa

Remnantin pelimaailmassa seikkaillaan postapokalyptisissa maisemissa ja listitään toisesta ulottuvuudesta matkanneita Root-hirviöitä pois päiviltä. Rootit ovat vallanneet kotiplaneetan ja sukupuuton uhkaamien ihmisten on pelastettava maailma ennen kuin on liian myöhäistä.

Erikoislaatuista on, että pelissä kentät, aseet, tehtävät ja viholliset generoituvat pelaajan eteen satunnaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen pelikokemus on ikään kuin oma variaatonsa ja pelaajat voivat saada pelitantereella vastaansa, keskenään toistensa kanssa, aivan erilaisia asioita.

Loottamista ja hahmokehitystä tässäkin tekeleessä riittää. Tuunaamaan pääsee muun muassa hahmon taitoja, vaatteita sekä aseita vaikka millä mitalla. Peli on aika höveli tasopisteiden kanssa heti alkuun ja alussa tuntuukin, että kykypuulla pitää käydä korottamassa tasoja vähän väliä.

Remnantin viholliskaarti ei ole sieltä kekseliäimmästä päästä, mutta onneksi sentään niiden räiskiminen on pelissä tyydyttävää. Kampanjamuodon suolaksi muodostuvat Dark Souls -henkiset, paikoittain kekseliäisyyttä ja sorminäppäryyttäkin vaativat pomotaistelut, joissa kaverin apu on tarpeen.

Pelissä eteneminen on sulavampaa ja kaikin puolin mukavampaa, kun mukana seikkailee kaksi kohtalotoveria. Jos siis suinkin mahdollista, niin älä sukella Remnantin maailmaan yksin.

Toimiva mutta ei maistu millekään

Tuntuu siltä, että pelin peruspalikat ovatkin erinomaisesti paikallaan: peli näyttää hyvältä, toiminta on tyydyttävää ja aseissa on särmää. Remnant onnistuu olemaan monipuolinen olematta kuitenkaan liian työläs ja monimutkainen.

Pelin isoin puute on kuitenkin se, että siinä ei ole tarpeeksi luonnetta. Mielikuvitukseton tarina ja mitäänsanomattomat pelihahmot eivät houkuttele hyppäämään tosissaan pelin sisälle.

Tuntuu kuin Remnant: From the Ashesissa ei olisi mitään omaa, vaan kaikki on jollain tavalla lainattua genren muista peleistä.

Jos tämän asian kanssa pystyy elämään ja sattuu kaipaamaan iltoihin huokeaa yhteistyöpeliä, Remnantille kannattaa antaa mahdollisuus. Karu mielipiteeni on kuitenkin se, että Remnant: From the Ashes ei kiinnosta hetken kuluttua enää ketään.

Lisää kommentti