Strange Brigade

Kirjoittanut: Etini

04.10.2018

Tosiasiahan on se, että viime vuosina lähinnä Sniper Elite-sarjaan keskittynyt brittiläisstudio Rebellion ei ole pystynyt luomaan pitkään aikaan keskivertoa parempia peliluomuksia.

Kiinnostus studion tekemisiä kohtaan kuitenkin nousi viime vuonna, kun yhteistyöräiskintä Strange Brigade paljastettiin. Nätti seikkailua, ammuskelua ja pulmanratkontaa keskenään sekoitteleva uutuuspeli saa jopa uskomaan, että legendaarinen pelistudio voisi hypätä lähitulevaisuudessa menestyksen tielle.

Aarrejahtia ja yliluonnollisia olentoja

Strange Brigadessa brittiläisen imperiumin valiojoukko lähtee tutkimaan Egyptiä ja listimään sen valtaamat elävät kuolleet pois päiviltä. Nelihenkisellä tiimillä on vastassaan muun muassa muumioita, zombeja ja villejä pomoköriläitä. Pelin pääpahis on noitakuningatar Seteki, jota lähemmäksi porukka luonnollisesti pyrkii askel askeleelta.

Tutkija Archimedes de Quincy, palkkasoturi Frank Fairburne, nyrkkeilijä Gracie Braithwaite sekä demonimetsästäjä Nalangu Rushida muodostavat Strange Brigaden ydinnelikon. Jokaisella hahmolla on pelin alussa erilainen asearsenaali: siinä missä esimerkiksi Archimedes de Quincy kantaa aluksi mukanaan konepistoolia sekä kranaatteja, omistaa Nalangu Rushida kiväärin ja Molotovin cocktaileja.

Nelihenkisen tiimin edesottamuksissa on mukana myös huumoria ammentava kertojaääni. Kertojan hömelöt jutut jakavat varmasti mielipiteitä, mutta omasta mielestäni ne sopivat täydellisesti pelin ei-niin-tosikkoon meininkiin.

Parasta antia moninpelinä

Strange Brigade on tehty pelattavaksi yhteistyönä kavereiden kanssa. Peliä toki pystyy jauhamaan myös yksinkin mutta niin kuin Destinyssä ja Tom Clancy’s The Divisionissakin, yksinpelaaminen on loppujen lopuksi reilusti hankalampaa ja yksitoikkoisempaa.

Peli onkin ylivoimaisesti parhaimmillaan, kun neljän pelaajan tiimi lähtee listimään vihollislaumoja porukalla ja pääsee luomaan omia taktiikoitaan kentistä selviytyäkseen.

Pelin varrella pääsee käyttämään myös hoksottimia, kun karttoihin on lisätty kosolti pulmahaasteita. Pulmanratkonta on ideana loistava, mutta lopputuloksena ei niinkään: puzzle-kohtauksista uupuu kertakaikkiaan niin haaste, kuin variaatiokin.

Räiskiminen on Strange Brigadessa kuitenkin vallan mukavaa: vaikka aseita ei ole kuin kourallinen, tuottaa pelin suhteellisen suoraviivainen räiskiminen suurta nautintoa. Jos peli ei ota itseään liian tosissaan, niin tällainen arcade-henkinen toiminta on juuri oikea ratkaisu.

Potentiaalinen nimike taattua toimintaa etsivälle

Pelin läpäisee suhteellisen nopeasti. Yhdeksän päätehtävän jälkeen aikaa saa kuitenkin uppoamaan muun muassa erilaisten aarteiden etsimiseen sekä muun muassa Horde-pelimuodon hakkaamiseen. Rebellion on jo julkaissut peliin myös erikoisisältöä ja lisää on mitä luultavimmin vielä tulossa.

Strange Brigade on kokonaisuutena kelpo peli. Syysiltoihin perusvarmaa toimintapeliä etsivä ei Strange Brigadeen pety, sen lupaan.

 

Lisää kommentti