Lisää lukemista
Artikkelit samalta kirjoittajalta
16.01.2018 Arvostelu: Blue Blackout Spark SL -mikrofoni
19.12.2012 Viisi epäonnistuneinta Xbox 360 -peliä
24.05.2012 Laitearvio: Nyko Zoom for Kinect
24.02.2008 Pelivuosi 2007 pähkinänkuoressa

Lisää lukemista
Uusimmat artikkelit
13.02.2018 Arvostelussa Resident Evil 7: Biohazard: Gold Edition
07.02.2018 Arvostelu: ARK Survival Evolved
16.01.2018 Arvostelu: Blue Blackout Spark SL -mikrofoni
09.01.2018 Arvostelu: Destiny 2: Curse Of Osiris
12.09.2017 Arvostelussa: WD My Passport ulkoinen kovalevy
28.08.2017 Arvostelussa HORI RAP 4 Real Arcade Pro 4 Kai PS4 (PS4-015E)
27.07.2017 Arvostelu: Riptale (PC)
17.06.2017 Vuoden 2017 E3-messujen satoa
20.03.2017 Kurkistuksia Mass Effect maailmankaikkeuteen
21.02.2017 Tunnelmia Horizon Zero Dawnin esittelytilaisuudesta

Uusimmat peliarvostelut
Viralliset arviot, kaikki lajityypit
60/100 - Sword Art Online: Fatal Bullet
             20.03.2018
93/100 - Monster Hunter: World
             06.03.2018
81/100 - Shadow of the Colossus
             27.02.2018
94/100 - Dragon Ball FighterZ
             21.02.2018
65/100 - Dissidia Final Fantasy NT
             20.02.2018

Fiiliksiä NHL 17 -lehdistötilaisuudesta

Kirjoittaja Etini, julkaistu 02.09.2016
 

EA Sports kutsui lehdistön testaamaan 24. päivä elokuutta uutta NHL-peliä Suomen toimipisteelleen. Paikalle oli saapunut kertomaan NHL 17:sta tuottajat Sean "Rammer" Ramjagsingh sekä Clement Kwong. Kaveruksia pääsi jututtamaan tilaisuuden luento-osuuden jälkeen ja miehet vaikuttivat olevan varsin innoissaan uudesta pelistä ja kiinnostuneita myös siitä, mitä asioita suomalaiset arvostavat NHL-pelisarjassa.

Alkuesittelystä jäi käteen oikein hyvä fiilis. Tuntuu, että kehittäjät ovat tuomassa pelisarjaan juuri sellaisia uudistuksia, mistä pelaajat ovat narisseet jo vuosia. Alkuluennon jälkeen nappasin oitis ohjaimen käteen ja haastoin samaten tuottaja Kwongin juttutuokioon ja yhteen hassuun testimatsiin.Homma lähtee käyntiin joukkueiden valiinnasta. Kwong näyttää nappaavan suosikkijoukkueensa, Los Angeles Kingsin sekunnin murto-osasssa, kun minä arvon eri joukkueiden välillä pitkän tovin. Päädyn kuitenkin valitsemaan Florida Panthersin.

Florida Panthersin uusi logo on yllättävän hienon näköinen. Elegantti.

Pelin latautuessa keskustelemme miehen kanssa siitä, kuinka ruotsalaiset ja suomalaiset tykkäävät aina kisailla keskenään kaikessa mahdollisessa. Hän kertoo vastakkainasettelun kiehtovan häntä kovasti ja samalla kertoo NHL 17:n pelimuodoistakin löytyvän syksyn World Cupin luovan jännitteitä entisestään.

Kyllä, luitte aivan oikein: NHL 17 sisältää tänä vuonna myös World Cup -pelitilan. Kaikki kokoonpanoista peliasuihin ja turnauspuuhun ovat täysin oikeita. Paidat näyttävät hyviltä, niissä on fiilistä. Saamme viimein sanoa hei hei niille lisenssivapaille maajoukkuepaidoille.Kappas vaan, Aleksander Barkov tekee maalin ja meikäläinen siirtyy johtoon. Refleksistä nostan nyrkin ilmaan ja huudahdan. Vähän nolotti. Kwong naurahtaa tuuletukselleni ja puheemme siirtyy vaivihkaa EA Sportsin NHL-pelisarjasta NHL 2K -pelisarjaan.

Päätin nimittäin kysyä Kwongilta, mitä mieltä hän on siitä asiasta, ettei NHL:llä ole markkinoilla käytännössä yhtään kilpailijaa.

Mies myöntää pelanneensa aikoinaan hyvin paljon NHL 2K -pelisarjaa ja tykänneensä siitä paljonkin. Kwong toteaa NHL 2K -sarjan tuntuman olleen hyvin erilainen ja hauska. Hän kuitenkin kertoo olevan hyvin epätodennäköistä, että maailmaan mahtuisi kaksi suurta NHL-pelisarjaa. Hän ei myöskään koe, että EA Sportsin NHL-pelisarja olisi kykenemätön kehittymään, vaikka NHL 2K -pelisarja ei olekaan rinnalla enää kirittämässä.

2K-jutustelun jälkeen seuraa minuuttien hiljaisuus. Kwong keskittyy. Minä keskityn.

Kwong tekee maalin. Ja toisenkin. Toisen erän jälkeen mies johtaa lukemin 2-1. Mies kertoi kysymyksieni sekoittaneen hänen pelitaktiikkansa ensimmäisessä erässä ja nyt kun keskitymme olennaiseen, hän onnistuu maalien teossa.

Nauramme ja jatkamme kohti kolmatta erää.

Kehaisen kolmannen erän alkaessa, että maalivahdit näyttävät todella realistisilta kentällä. Kwong myötäilee fiiliksiäni ja kertoo, että EA on halunnut uudistaa maalivahtityöskentelyä reilulla kädellä ja tehdä siitä vielä piirun verran todentuntuisempaa. Siltä todellakin näyttää: maalivahtityöskentely näyttää pelissä todella lupaavalta.Kwong jatkaa myös, että hän on erittäin innoissaan joukkueiden ja areenoiden kustomointimahdollisuuksista. Tuottaja "Rammer" sai uppoamaan tilaisuuden alkuesittelyssä reilusti aikaa pelin areenakustomointimahdollisuuksien pläräilyyn. Kustomoitavaa on loputtomasti. Kwong kertoo myös Be A Pron ja Be A GM:n muotojen kokevan vihdoin isoja uudistuksia.

Kannatti laittaa Kwong jälleen kerran kysymyssyyniin. Onnistun tasoittamaan pelin tilanteeseen 2-2. Vieläköhän tästä noustaan voittoon?

Kwong kuitenkin tekee ottelun viimeisillä minuuteilla vielä voittomaalin. Hän voittaa pelin 3-2. Onnittelen miestä voitosta ja hän kysyy minulta mitä oikein pidin pelistä.

Vastasin rehellisesti, että hyvältähän se tuntui. Uudistukset toimivat ja miehen puheet vielä kokonaisvaltaisemmasta pelikokemuksesta pitivät paikkansa. Peli tuntuu järkevältä, aidolta ja hauskalta. Maalivahdit, taklaukset ja yleinen fysiikka tekivät vaikutuksen.

Kwong lähtee jatkamaan matkaansa ja haastaa uuden pelaajan matsiin. Viivyn tilaisuudessa vielä hetken ja tutkiskelen pelin kokoonpanoja.Teen jännän noteerauksen: Olli Jokinen on merkattu Suomen maajoukkueen avauskokoonpanoon. MITÄ IHMETTÄ?

Olisin ottanut mieluusti todisteeksi kuvan tästä erehdyksestä ja näyttänyt sen Kwongille. Eihän päälliköllä pitäisi olla mitään asiaa maajoukkuekokoonpanoon. Kwong näyttää kuitenkin kiireelliseltä, joten jätän väliin.

Hymähdän, puen takin päälle ja lyön repun selkään. Nappaan lähtiessäni pöydältä mukaan EA Sports -pipon ja kiekon.

Uutta NHL:ää kannattaa odottaa.


  --Etini

Kommentit

Ei kommentteja
takaisin