Lisää lukemista
Artikkelit samalta kirjoittajalta
10.05.2016 CoD: BO3 Awakening

Lisää lukemista
Uusimmat artikkelit
13.02.2018 Arvostelussa Resident Evil 7: Biohazard: Gold Edition
07.02.2018 Arvostelu: ARK Survival Evolved
16.01.2018 Arvostelu: Blue Blackout Spark SL -mikrofoni
09.01.2018 Arvostelu: Destiny 2: Curse Of Osiris
12.09.2017 Arvostelussa: WD My Passport ulkoinen kovalevy
28.08.2017 Arvostelussa HORI RAP 4 Real Arcade Pro 4 Kai PS4 (PS4-015E)
27.07.2017 Arvostelu: Riptale (PC)
17.06.2017 Vuoden 2017 E3-messujen satoa
20.03.2017 Kurkistuksia Mass Effect maailmankaikkeuteen
21.02.2017 Tunnelmia Horizon Zero Dawnin esittelytilaisuudesta

Uusimmat peliarvostelut
Viralliset arviot, kaikki lajityypit
40/100 - Outcast: Second Contact
             05.02.2018
68/100 - Friday the 13th: The Game
             22.01.2018
85/100 - .hack//G.U. Last Recode
             04.01.2018
85/100 - Wolfenstein 2: The New Colossus
             02.01.2018
90/100 - Call Of Duty: WW2
             19.12.2017

Arvostelu: SoundBlasterX H7 -pelikuulokkeet

Kirjoittaja Hungrymaster, julkaistu 22.12.2016
 

Creative on tuonut markkinoille uudet korkean tason SoundBlasterX H7 -pelikuulokkeet. SoundBlasterit ovat laatuluokkansa halvemmasta päästä. Dolby Surround 7.1 tuetut kuulokkeet on varustettu kahdella vaihtoehtoisella liitännällä ja irrotettavalla mikrofonilla. Nykyajan standardeissa SoundBlasterX H7 yllätti allekirjoittaneen täysin. Vilkkuvien sivuvalojen ja yksinkertaisen ulkonäön takana on ammattilaistasolle suunniteltu elämys, joka ei jätä pelaajaa kylmäksi.

Äxänä hihassa monikäyttöisyys

Kuulokkeet on suunniteltu käytettäväksi myös musiikinkuunteluun puhelimella tai muulla kannettavalla soittimella. USB-liitännän lisäksi kuulokkeita voi käyttää analogisella 3.5mm -liitännällä vain vaihtamalla helposti irrotettavaa johtoa. Irrotettava mikrofoni antaa kuulokkeille hieman katu-uskottavuutta, sillä liitäntäkohta ei kuulokkeiden reunasta näy. Esteettinen puoli kuitenkin kärsii varsin jykevästä kaaresta ja massiivisista kupeista, joten muotitietoisen kannattaa varata toiset kuulokkeet ulos lähtiessä. Kovalla kuunneltu musiikki kuuluu ulkopuolisille helposti, muttei kuitenkaan tarpeeksi kovaa häiritäkseen ulkona tai julkisissa kulkuvälineissä.Kaikki johdot ovat punottuja, kaaret vahvistettua terästä ja alumiinia, joten kuulokkeet tuntuvat todella kestäviltä, eivätkä hajoa raskaisiinkaan otteisiin. Analoginen johto jää kuitenkin eittämättä lyhyeksi jollei kuunneltava laite ole kädessä tai taskussa, USB-kaapeli on riittävän pitkä. Johtojen liitäntäkohdan yhteyteen sijoitettu säädin mahdollistaa kappaleen vaihtamisen ja puheluun vastaamisen yhdellä painalluksella. Tekonahkalla pehmustetut kupit ja kaari lisäävät käyttömukavuutta. Kuulokkeiden ja teräskaaren paino saattavat kuitenkin käydä korville epämukaviksi pitkissä pelisessioissa.

Kova rauta ja tiivis ohjelmisto toimivat käsi kädessä

50mm:n FullSpectrum-elementit luovat myös äänestä massiivisen. Kirkas äänentoisto ja vahva basso tekevät erityisesti USB-liitännällä kuunneltaessa musiikista eeppistä, eikä peleissä yksikään askel tai sana jää kuulematta. Mikrofonin Noice Reduction -teknologia tekee myös pelitapahtumissa pelaamisesta vaivatonta sulkemalla taustamelun pois suurelta osin. Myös kuulokekupit on rakennettu eristämään ääntä, ja ne onnistuvat siinäkin kiitettävän hyvin.SoundBlasterX-laitteille suunniteltu ilmainen BlasterX Acoustic Engine -ohjelmisto auttaa muokkaamaan pelikohtaisesti kuulokkeiden äänentoistoa, ja tämän vuoksi etenkin tietokonepelaajalle SoundBlasterX H7 on erityisen suositeltava hankinta. Ohjelma sisältää valmiiksi luotuja ääniprofiileja peli-, elokuva-, ja musiikkigenreittäin, mutta antaa asiaa tuntevalle myös mahdollisuuden luoda oma erittäin yksityiskohtainen ääniprofiili. Ohjelmisto sisältää ääniprofiilien lisäksi erityisasetuksia, kuten sotapelejä pelaaville suunnitellun Scout Mode:n, joka häivyttää pelin muita ääniä jättäen askeleiden kuuluvuuden ennalleen. Ohjelmisto on luotu Windows 10 -järjestelmälle, joten muut tietokonejärjestelmät voivat kärsiä toimivuudessa.

Parhaimmillaan uskomattomat, heikoimmillaan riittävän hyvät

Myös konsolipelaajalle SoundBlasterX H7 -kuulokkeet toimivat erinomaisesti, mutta lisäominaisuuksia tuovaa ohjelmistoa ei ole. PlayStation 4 -käyttäjät voivat liittää kuulokkeet USB-liitännällä, mutta esimerkiksi suuressa oleskelutilassa analogista johtoa pidempi USB-kaapelikaan ei riitä. Xbox One puolestaan ei tue kuulokkeiden USB-liitäntää laisinkaan, mutta ohjaimiin liitettävä analoginen johto puolestaan toimii ja riittää. Langattomaan ohjaimeen liitettynä kuulokkeet tuntuvat kuluttavan ohjaimen akun kuitenkin merkittävästi nopeammin.Kaiken kaikkiaan SoundBlasterX H7 -kuulokkeet ovat hinta-laatusuhteeltaan uskomaton paketti vaihtoehtoja ja laatua. Tietokonepelaajalle suosittelen kuulokkeita ehdoitta, mutta pelkällä konsolilla pelaavalle halvemmatkin kuulokkeet saattavat riittää. Kestävät ja jykevät kuulokkeet eivät petä, vaikka ne eivät olekaan esteettiselle silmälle miellyttävimmät.  --Hungrymaster

Kommentit

iNdo about 1 vuosi sitten
+1

Jos arvostelussa puhutaan moneen otteeseen hinnasta käsitteenä, voisi sen ihan euroinakin mainita.

takaisin