Lisää lukemista
Artikkelit samalta kirjoittajalta
27.07.2017 Arvostelu: Riptale (PC)

Lisää lukemista
Uusimmat artikkelit
13.02.2018 Arvostelussa Resident Evil 7: Biohazard: Gold Edition
07.02.2018 Arvostelu: ARK Survival Evolved
16.01.2018 Arvostelu: Blue Blackout Spark SL -mikrofoni
09.01.2018 Arvostelu: Destiny 2: Curse Of Osiris
28.08.2017 Arvostelussa HORI RAP 4 Real Arcade Pro 4 Kai PS4 (PS4-015E)
27.07.2017 Arvostelu: Riptale (PC)
17.06.2017 Vuoden 2017 E3-messujen satoa
20.03.2017 Kurkistuksia Mass Effect maailmankaikkeuteen
21.02.2017 Tunnelmia Horizon Zero Dawnin esittelytilaisuudesta

Uusimmat peliarvostelut
Viralliset arviot, kaikki lajityypit
60/100 - Sword Art Online: Fatal Bullet
             20.03.2018
93/100 - Monster Hunter: World
             06.03.2018
81/100 - Shadow of the Colossus
             27.02.2018
94/100 - Dragon Ball FighterZ
             21.02.2018
65/100 - Dissidia Final Fantasy NT
             20.02.2018

Arvostelussa: WD My Passport ulkoinen kovalevy

Kirjoittaja Melekkone, julkaistu 12.09.2017
 WD My Passport on 81,5 x 110 x 16,3 mm mittainen palikka, joka kulkee mukavasti mukana missä tahansa reissussa. Yleensä kovalevyjen esteettisyyteen ei jakseta panostaa, mutta kyseistä mallia voi hyvällä omatunnolla pitää työpöydällään. Ulkokuori on perinteisesti muovista, eli seinään sitä ei kannata heittää. Kovalevyn voi yhdistää tietokoneeseen USB 3.0:lla. Olisin toivonut, että jo tähän olisi ehtinyt tulla USB Type C-portti, joka helpottaisi elämää monellakin tavalla.
Kovalevyn käyttöönotto käy nopeasti. Ajurit asentuvat kuin itsestään ja kovalevy on lähes heti valmiina käyttöön. Kovalevyn mukana tulee muutama ohjelma, WD Security, WD Backup ja WD Drive Utilities, jotka asentuvat nopeasti koneelle. WD Securityssä käyttäjä voi valita lukitseeko kovalevyn vai ei. Tällöin kovalevy pyytää aina yhdistettynä tietokoneeseen salasanaa, jotta arkaluonteisimmatkaan materiaalit eivät vuoda väärille silmille. Kotikäytössä salasana on suhteellisen tarpeeton ja sen saa pois päältä helposti. WD Backupissa käyttäjä voi määrittää varmuuskopioiden sijainnin ja kuinka usein varmuuskopioita otetaan. WD Drive Utilities -työkalun avulla käyttäjä voi seurata kovalevyn tilaa ja skannata kovalevyn, mikäli epäilee kovalevyn kunnossapysymistä. Tämä ominaisuus helpottaa vainoharhaisimmankin oloa huomattavasti mikäli epäilee, onko kovalevy menossa rikki. Samasta paikasta käyttäjä voi määrittää kovalevyn lepotila-asetukset ja niinkin simppelin asian, kuin palaako pieni ledvalo kovalevyssä, kun se on yhdistettynä laitteeseen. Tämä on siitä hyvä, mikäli kovalevyä käyttää konsolilaitteessa tuomaan lisätilaa peleille. Eipähän valo häiritse yöunia konsolin ollessa virransäästötilassa.Tärkein asia kovalevyssä on tietenkin nopeus. My Passportin nopeus liikkuu keskivaiheilla. Kirjoitus- ja lukunopeus ovat samat, mikä on plussaa.Kovalevy kuitenkin soveltuu tietokonekäyttöön ja on todella suosittu konsolien lisätilantuojana, joten pelaajalle tämä on ehdoton suositus. WD My Passportin teho palvelee erittäin hyvin editointityöskentely-ympäristössä. Editointiohjelmat eivät töki, kun materiaalia siirtää kovalevyltä leikkauspöydälle, toisin kuin monet halvemmat ulkoiset kovalevyt. WD My Passportilla työskentely täysimittaisen dokumentin materiaalin kanssa toimii erittäin hyvin. Hinta-laatusuhteeltaan se on erittäin hyvä vaihtoehto tavalliselle tallaajalle, kuin enemmän materiaalin kanssa työskentelevälle ihmiselle.

Testasimme myös SSD-versiota kyseisestä levystä. Testiin saimme 256GB mallin. Levyn pieni koko oli todella positiivinen yllätys. Levylle mahtunee noin viisi suurempaa peliä, joita voi kuljettaa kätevästi taskussa.Tämä versio on varustettu USB Type C-liitännällä, sekä USB-adapterilla, jotta sen saa kiinni muihinkin laitteisiin. Levyn väitetään olevan myös iskunkestävä, onhan siinä toki alumiinia puolet kuoresta. Emme lähteneet purkamaan levyä, mutta voisi kuvitella, että kuoren sisällä olisi iskuja vaimentavaa materiaalia. SSD-levyt eivät onneksi ole niin herkkiä G-voimille, kuin pyörivät mekaaniset kiintolevyt.

Ohjelmistona tarjotaan samoja yllä mainittuja varmuuskopio-, sekä turvallisuusratkaisuja. Levy toimii niin Mac OS X:ssä ja Windows-tietokoneissa. Levy on tuossa käytössä nopea ja mainostettu 515MB sekuntivauhti on todenmukainen siirtonopeus, jopa kryptattuna.

Konsolikäytössä levyn nopeutta rajoittaa yleensä konsoli tai USB-piiristö, joten suurta hyötyä ei SSD-tekniikka ainakaan vielä tarjoa. Pelit kyllä latautuvat nopeammin. Muun muassa Battlefield 1:ssä pääsee ensimmäisenä valitsemaan kulkuneuvoja muiden ladatessa vielä karttaa.

Toisaalta, jotkin pelit ovat hitaampia SSD-levyltä ladattaessa, tosin vain muutamia sekunteja. Levyjä voi kuitenkin huoletta suositella, sillä jokainen meistä tarvitsee tallennustilaa. Lisäksi levyt ovat pieniä ja suorituskykyisiä, eikä hintakaan ole hirveän paha. Tällä hetkellä SSD-versiota saa noin 140 euron hintaan. Valmistaja tarjoaa laitteille rajoitetun kolmen vuoden takuun.


  --Melekkone

Kommentit

Ei kommentteja
takaisin